Lokacija

Ližnjan

Ližnjan je malo ribarsko i ratarsko naselje svega nekoliko kilometara udaljeno od velikih turističkih centara u Istri – Pule i Medulina. Poznat je po 28 kilometara dugoj obali kojom se nižu prirodne kamenite plaže, stvorene za uživanje u blagoj mediteranskoj klimi i kristalno bistrom moru.

Dinamične valove ovog kraja koje stvara snažni vjetar, bura, često uživaju poklonici surfanja. Zaljubljenici u ronjenje, ali i oni koji žele po prvi put zaroniti u dubine veličanstvenog podmorja, na području Marlere i uvale Koje, naići će na jednu od rijetkih livada cvjetnice Voge. Nešto iskusniji ronioci na 50 m dubine, mogu vidjeti potopljeni ratni brod iz 1918.god., Cesare Rossarol.

Možete uživati u jahanju u jahačkom klubu Libor, vožnji biciklom duž obale s pogledom na Kvarnerski zaljev, a lovci u lovu na divlje zečeve, jarebice, fazane, srne i veprove, u lovnom području hrastovih šuma.

O bogatoj prošlosti svjedoče ostaci rimskog naselja Vizače u općini Ližnjan, crkva Majke Božje od Kuj s ranokršćanskim očuvanim mozaikom te Nezakcij, arheološki park koji čuva ostatke antičkog doba, najveći i najstariji lokalitet u Istri.

Ukoliko tražite mjesto za ugodan i miran odmor, a opet blizu velikih turističkih centara, Ližnjan je pravi odabir – pruža vam najbolje od oba svijeta – blizinu užurbanih Pule i Medulina koji obiluju događajima i zabavom za sve generacije, te mir i spokoj malog mjesta koje ima sve što vam je potrebno za kvalitetan odmor.

Kako do nas?